Shell Tellus S

Ulei hidraulic anti uzura fara zinc
Uleiurile Shell Tellus S sunt bazate pe o tehnologie de formulare “fara zinc” si “fara clor”si sunt formulate pentru a asigura o performanta exceptionala in sistemele hidraulice ce sunt supuse unor conditii severe de exploatare.Aplicatii

Aplicatia de baza este in cadrul sistemelor hidraulice industriale,marine si in sistemele hidraulice mobile ca fluide de transmitere a puterii. Avantaje si performante 


  • Durata indelungata de functionare Oxidarea uleiului are ca rezultat formarea de reziduuri lichide si de compusi acizi. Un test standard privind proprietatile de oxidare este Testul de Stabilitate al Uleiului de Turbine (TOST),in care uleiul este incalzit la 95°C in prezenta apei si a oxigenului precum si in prezenta cuprului si fierului drept catalizatori.In cadrul acestui test Shell Tellus  S are o durata de oxidare de doua pina la patru ori mai mare decat cea a multor altor uleiuri hidraulice de tip antiuzura. 

  • Stabilitate termica Stabilitatea termica a uleiului exprima abilitatea acestuia de a rezista la degradare si atacul metalelor la temperaturi inalte.

  • Testele cu uleiurile Shell Tellus S nu indica nici o modificare a greutatii metalelor, in timp ce otelul ramane stralucitor si se observa doar a usoara decolorare a cuprului; majoritatea uleiurilor hidraulice antiuzura modifica culoarea cuprului in negru. 

  • Rezistenta la coroziune Rezistenta la coroziune a uleiurilor Shell Tellus S a fost testata si s-a dovedit a fi excelenta in cadrul unui numar de teste de coroziune efectuate unde s-au folosit metale precum otel, otel placa cu cadmiu, argint, cuprul, bronz-fosfor, magneziu, alama, bronz-aluminiu, zinc,aluminiu. Shell Tellus S indica o imbunatatire sporita in cazul bronzului de fosfor si al argintului in comparatie cu uleiurile hidraulice antiuzura conventionale in general.

  • Proprietati de dezaerare si antispumare Uleiurile Shell Tellus S nu prezinta tendinte excesive de spumare si sunt capabile sa elibereze usor aerul in scopul evitarii efectelor de cavitatie si compresibilitatii marite.

  • Filtrabilitate Uleiul hidraulic poate cauza blocarea filtrelor prin depunerile formate datorita contaminarii cu apa sau cu alte elemente.Un test tipic de filtrabilitate consta in masurarea depunerilor formate atunci cand un amestec de ulei si apa stationeaza timp de 72 de ore.Uleiurile Shell Tellus S nu formeaza depuneri in cadrul acestui test.

  • Separarea apei Cantitatile mici de apa care patrund intr-un sistem hidraulic prin condensare pot forma emulsii foarte viscoase de apa in ulei care pot deteriora valvele si pompele.Un test standard privind capacitatea de dezemulsionare este testul ASTM D-1401.In cadrul acestui test, un amestec egal de ulei si apa este agitat timp de cinci minute la aproximativ 55°C si se inregistreaza timpul necesar pentru separarea emulsiei.Uleiurile Shell Tellus S se separa foarte repede de apa in cadrul acestui test.

  • Stabilitate hidrolitica Stabilitatea hidrolitica indica masura in care uleiul tinde sa dezvolte aciditate in prezenta cuprului sia apei la temperaturi ridicate. Testul de stabilitatea hidrolitica evalueaza nu numai aciditatea dezvoltata de ulei dar si orice aciditate dezvoltata in prezenta apei si este deasemenea privit ca un indiciu privind oportunitatea folosirii uleiului impreuna cu aliajele de cupru.


Rezultatele testelor efectuate folosind uleiurile Shell Tellus S sunt excelente. Specificatii si aprobari DIN 51 524 (partea 2) HLP Denison HF-0 Rexroth Vickers M-2950-S (sisteme mobile) I-286-S (sisteme industriale)
Categoria:
Clasa Vascozitate: 32, 46, 68, 100
Ambalaj: bidon 20 litri , butoi 209 litriPentru disponibilitate, stoc sau comenzi Shell Tellus S, va rugam sa ne Contactati